Hasiči v Černovíře budou mít opravenou zbrojnici

Oprava za bezmála čtrnáct milionů korun čeká hasičskou zbrojnici v Olomouci-Černovíře. Zrekonstruovaná budova však nebude sloužit pouze hasičům ale i široké veřejnosti. Lidé se zde budou moci připojit na internet. Zázemí v objektu najde také místní komise městské části.

„Rada města vypsala výběrové řízení na dodavatele černovírské hasičské zbrojnice. V minulém volebním období nechala radnice opravit hasičskou zbrojnici v místní části Chomoutov. My chceme pokračovat s rekonstrukcí hasičských zbrojnic, proto jsme vybrali asi tu největší prioritu. Objekt v Černovíře nám doporučili navíc sami hasiči,“ řekl na středeční tiskové konferenci náměstek primátora Martin Major.

Práce mají spočívat ve vybudování zázemí pro komisi místní městské části včetně přístupu veřejnosti k internetu a vznikne zde zázemí pro hasiče – schůzovní místnost a skladiště. „Rozšíříme garáže o dvě místa pro hasičská vozidla a jejich pohotovostní člun. Novým prvkem objektu bude sušárna hadic,“ doplnil Major.

Stavební úpravy začnou nejspíš v listopadu. Opravená zbrojnice má začít sloužit hasičům a veřejnosti nejpozději do konce jara příštího roku. Předpokládané náklady na opravu budovy jsou 13.8 milionu korun.

Autor: Ivo Opletal

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.